2 Haziran 2011 Perşembe

Yolcudur Abbas Baglasan Durmaz 2011

Evet yoldaslar, gardaslar, bacilar :P

Gezmek ve motosiklet. Hayatta sahsen, ugrastigim en buyuk sorunlardan birisi su an genel olarak her neredeysek -dunya uzay vb her anlamda- orada isgal ettigim yerin icinde nelerin bana ait nelerinse kamusal benligin sesi -yada kulturun konuskan yani- tarafindan kulaktan ufurulerek "edindirilmis" ilgiler olup olmadigi uzerine eselenmektir. Adi ustunde kitle toplumlari -uydurmus da olabilirim- her anlamda konfeksiyon uretimi ve bunlarin insanlara "push edilmesi" basilmasi usuluyle isler. Temelde neyin sevilmesi ve yine neyin sevilmemesi uzerinden yasam bir "marketing" pazarlama etkinligi olarak isletilir. Bu toplum halinde yasamin her zaman icerdigi bir durum olmakla beraber, Endustri ve sonrasi toplumunda cok daha "hormonlu" bir hal almistir.

Moderen insan hayati genellikle tavuk gibi etrafini eseleyerek gecer, kafa kaldirilip ufka bir goz atmak pek olagan bir durum degildir, cunku "gomulmusluklerimiz" bizi yeterince mesgul eder. Dogar dogmaz, daha dogrusu bir dille "kirlenir kirlenmez" gelen "ileride ne olacaksin" sorusuyla eselenme hikayesi de baslar. Ogrenim hayati o kafayi daha guzelce gomer topraga. Sonra is hayati vs. Netice olarak sehirlerdeki kumeslerimizde "mukemmel" ciflik tavuklari olarak dogar buyur urer ve yasariz.


Tabi isin soyle bir tarafi da var, "kitlesel toplumun" zihinlere bastigi, tabiyetlerimizden ozgurlesmenin disssal gorunumleri olabilecegi gibi -her seyi terk edip daglarda coban olmak mesela- bunlarin yani gorunumlerin hic birisi bizim "kokensel olarak bize ait olanla" "olmayan" yani edindirilmis ilgileri berrak bir gorus altinda ayird edebiliyor oldugumuz anlamina gelmez ve bu hali garanti altina almaz.

"Kendimizce" olanla olmayan arasindakini ayir edebilmeyi bir "hakikat" hali, ona varis olarak adlandirirsak bu hakikate bizi eristirecek olan da bir "berrak gorus"tur. Ve bu berrak goruse erismek de icin de bir "yol"a ;) ihtiyacimiz vardir. Onceden gecilmis yada bizim tarafimizdan cizilecek.

Burada anlatilacak olanlar az biraz daha basina buyruk bir deli dumrul ciflik tavugunun yola koyulma - yolda bulunma hikayesidir.

Not: Ha bu "ruzgar tutkusu" nerden mi geliyor, dusunuyorum dusunuyorum galiba bir gun ceryanda uyumusum :)

Yapilan hazirliklar:

Ucuz ve nispeten saglam heryola gelen bir motosiklet

Ucuz gezmek icin kamp ve mutfak ekipmani

Muhtelif yedek parcalar

Biraz rehber kitap

Digital sozluk -farkli dillerde-

Haritalar

Muzik

Biraz para

Kayik bir hayat :)

.......

Not: Bu yazilarda -pek edebi degilim ama- edebi acidan "naturalist" bir tavir olabilir, "cirkinlikler" ve argo icerebilir. dolayisiyla eger okumaya devam edecekseniz oncelikle bunu kabul etmis olmaniz gerekmektedir.